15
14
13
12
9
11
10
8
6
7
4
5
3
Falsterbo, Skanør, Sverige

Bare 45 minutter fra København ligger Sveriges svar på Skagen. Mange af husene i Skanör og nabobyen Falsterbo er små, skæve bindingsværkshuse i pastelfarver. Haverne er velholdte, og roserne blomstrer overalt. Den rene idyl der er omgivet af smukke sandstrande og klitter. Slår man en tur omkring Havnen i Skanør, får man straks øje på badehusene, som var mit mål.

Beslutningen om en tur til Sverige blev hurtigt taget, selvom vejret var diset… eller lad mig sige det, som det var – tåget. Jeg kunne knap se en hånd foran mig. De der badehuse i Skanør skulle bare foreviges i dag. En artikel lå og ventede på disse billeder, som omhandlede udendørs træfarver og gerne i pasteller. Og hvor finder man lige det i DK – nej vel? Her skal alt være sort/hvidt, det syntes vi danskere er så perfekt til vores sommerhuse. I Sverige går de anderledes til værks i den pastel farveskala, hvis ikke lige det er den traditionsrige svenskrøde også kaldet Falurød.

Falurød er synonymt med "svenskrød". Falurød er den klassiske maling, som "alle" svenske træhuse er malet med. Farven har navn efter den svenske gruveby Falun, hvor pigmentet har vært produceret siden 1500-tallet. Malingstypen er slamfarve, bestående af pigmenter, rugmel, vand og lidt linolie, som er  opskriften slamfarve - hvis du vil blande selv. 

De charmerende badehuse ser nærmest ud, som om de er kastet med løs hånd og landet lidt tilfældigt i klitterne. Det vil nok aldrig forekomme langs de danske kyster, hvis man lige ser bort fra de hvide badehuse langs Løkken strand i Nordjylland. De ser pludselig lidt triste og ensformige ud,
Ophavsret til anvendte fotos fra CATfoto&design følger den til enhver tid gældende lov om ophavsret.
Det er således ikke tilladt at kopierer eller anvende fotos fra CATfoto&design uden tilladelse.

 

  • Facebook - Black Circle